A. Certificatul de kashrut In ziua de azi, sarcina de a tine kasher a fost mult simplificata de raspandirea certificatelor de kashrut. Numeroase marci de mancaruri
preambalate au simbolul care certifica faptul ca sunt kasher. Aceste produse sunt facute sub supravegherea unei autoritati religioase pentru a ne asigura ca au fost fabricate in conformitate cu
legile kashrutului.
B. Organizarea unei gospodarii kasher Organizarea unei gospodarii kasher nu este grea in momentul in care ai invatat ce ai voie sa faci sau sa mananci si ce nu.
Adesea exista tendinta printre cei care abia incep sa tina kasher de a face acest proces sa para cat mai complicat. Una dintre cele mai bune metode de a face aceasta tranzitie mai usoara este sa
vizitati pe cineva care tine kasher si sa-l rugati sa va arate ce are in bucatarie.
a)Trebuie sa aveti doua seturi de farfuri, de oale si de tacamuri - tinute separat: unul pentru mesele
cu carne si altul pentru cele cu lactate. Acestea nu trebuie niciodata amestecate! b)Este de asemenea preferabil sa aveti doua seturi de prosoape de bucatarie c)Este recomandat sa aveti
doua strecuratori pentru vase. Folositi detergent kasher pentru a spala vasele. Nu spalati niciodata farfuriile sau oalele de lactate cu cele de carne. |
|
|
|